Håll koll med kollegieblock

Teknik i all ära men ibland är det allra bäst att skriva ner saker med papper och penna. Det gäller inte minst om du vill hålla ordning på din ekonomi och ha tillgång till information om dina inköp. Oavsett om du framförallt handlar online eller i fysiska butiker finns det mycket att komma ihåg, exempelvis när du köpte något, vilken garanti som kom med och råd om skötsel och underhåll.

Allt det här går att knappa in i mobilen men det finns stora fördelar med att skaffa kollegieblock av olika art. Till skillnad från din elektroniska utrustning har dessa inget batteri som kan ta slut och du behöver inte tänka på att tanka över en massa information vart och vartannat år. Ett kollegieblock består och det finns massor av bra modeller som lämpar sig för exempelvis siffror, texter och ritningar.

Organisera dig rätt

Som konsument har du ett flertal rättigheter som är viktiga att komma ihåg. Det kan röra sig om varans kvalitet och hur länge du kan reklamera den och det bästa du kan göra är att tejpa fast ditt kvitto i blocket och göra lite anteckningar. Skriv datumet extra tydligt, hur varan ser ut och vem du köpte den av. Du kan ha ett block för kläder och ett för möbler och det är också smart att ha ett anteckningsblock för lösenord och användarnamn som du använder på olika hemsidor. Många använder idag samma lösenord som alla andra och därför kan det vara bra att välja ett som är lite udda. Många e-shoppar låter kunden handla som gäst men som medlem är det ofta enklare att spåra beställningen och reklamera vid behov. Håll koll på allt detta genom att ha några kollegieblock till hands så behöver du aldrig oroa dig för att viktig information ska komma bort.